Studiereis Lanzarote

Europa, Inspiratie

Het is half december wanneer ik het eiland bezoek. Het voelt met 25 graden tropisch aan. De slippers kunnen aan en de zonnebril kan op mijn neus.
Eenmaal op Lanzarote aangekomen werd ik verast door het mysterieuze landschap. Elke vulkaan heeft zijn eigen karakter, zo fascinerend. Alle vulkanen bij elkaar geven je het gevoel dat je op de maan bent. Een maan met helder blauw water, zwart zand, waar kamelen rondlopen en waar af en toe een cactus groeit. En houd je van avontuur, ga dan op ontdekkingstocht in een lavagrot of ga abseilen van een vulkaan. Natuurlijk zijn er ook veel mogelijkheden voor wandeltochten. Ontdek je liever de onderwaterwereld dan kan dat ook op Lanzarote. Kortom een veelzijdig eiland waar veel te beleven is.
Het eiland ligt ter hoogte van Marokko, dichtbij de evenaar. Dit zorgt voor krachtige zonnestralen, altijd lente in de winter, een heerlijk zomers klimaat. Milde winters en hete zomers, maar altijd een briesje en altijd zon.
De wind zorgt er voor dat Lanzarote een fijne bestemming is voor golfsurfers.De wijngaarden en landbouwers vinden de wind minder fijn, daar kunnen hun mooie producten niet goed tegen, daarom wordt elk stuk grond waarop verbouwd beschermd met een halve cirkel van gestapelde lavastenen. Wat het landschap een bijzonder karakter geeft. Praktisch en mooi tegelijk.
Verder heeft Lanzarote de meeste variatie aan stranden. Ze zijn er in allerlei kleuren en maten in de kleuren zwart, geel en wit.
De Spaanse sferen zijn goed te merken, temperament, passie en heerlijke tapas. Het prachtige Teguise is het stadje met de leukste winkels en op iedere zondag een markt. Hoogbouw is op het eiland verboden en alle huizen moeten wit geschilderd zijn. De witte huizen die afsteken tegen het donkere landschap, hoeveel mysterie wil je hebben. Er valt natuurlijk nog veel meer te vertellen.

Deze beleving boeken in jouw reis?

Neem gerust contact met me op voor alle mogelijkheden. Ik adviseer je graag en maak een aanbod op maat.

Neem contact op