Vietnam het land van uitersten

Azië & Australie, Inspiratie

Een land van uitersten kun je Vietnam zeker noemen. Met een totaal aantal van 90 miljoen inwoners is Vietnam één van de meest druk bevolkte landen ter wereld maar er zijn nog meer dan genoeg rustige plekken te vinden. Te beginnen met Hanoi dit is een van de meest drukke en leuke stad waar het verleden en de toekomst door elkaar leeft. Het krioelt hier van de brommers en motors, maar tegelijkertijd hebben de mensen hun fiets volgepakt met alle koopwaar van de markt. Ongelooflijk wat er allemaal op 1 fiets past. Het is dan ook een hele uitdaging om over te steken, Er is 1 regel; er zijn geen regels…; Zodra je de beslissing hebt genomen om over te steken loop je gewoon door! Hanoi, is een verhaal apart. Het is een leuke drukke stad waar het verleden en de toekomst door elkaar leeft. Wanneer ik in de avond de stad in ga valt het op dat er op straat veel eettentjes zijn. Het eten is er voortreffelijk het is een land wat precies weet hoe de specerijen gebruikt dienen te worden. En in de avonduren geniet ik van heerlijk bereide gerechten om de volgende ochtend richting Mai Chau te vertrekken.

Mai Chau is een vallei. De valei bestaat uit kleine dorpjes en rijstvelden. De mensen hebben het niet breed hier. Ze wonen in huizen op palen, vaak van bamboe of hout en leven van de rijstoogst. Dit gedeelte wordt vaak overgeslagen, maar wanneer je het echte Vietnam wilt leren kennen mag je dit niet missen, al fietsend door de mooie natuur laat ik de sfeer op me inwerken. Je kunt niet anders dan tempo terug nemen en er valt een deken van rust over me heen.

Vervolgens ging mijn ontdekkingstocht verder naar Halong Bay. Het mistige, grauwe weer wat ik in Halong Bay had gaf een mystieke sfeer. Het geeft een heel bijzonder gevoel om tussen de immens grote rotsen te Kajakken. Het beseft je weer hoe klein onderdeel je zelf van de natuur bent. Na twee dagen op het water doorgebracht te hebben gaat de reis verder naar Hue. Daar maak ik een rit maken op het meest gebruikte vervoermiddel van Vietnam; de motor. Ik begeef me in de drukte van het verkeer op een motor en raas zonder ongevallen door alle drukte heen. Dit vind ik terugkijkend op mijn reis de meest bijzondere ervaring. Je voelt je op zo’n moment een met de bevolking, omdat je onderdeel uit maakt van het dagelijkse leven. We rijden eerst door het centrum van Hue om vervolgens onze tocht verder voort te zetten door de rijstvelden, we bezoeken ook de Citadel. Helaas blijf ik maar 1 nacht om via de pas door te gaan naar Hoi An, helaas is het deze dag mistig en kan ik niet genieten van het mooie uitzicht. In Hoi An maak ik een fietstocht door de rijstvelden. Ook in deze omgeving maak ik op een bijzondere manier kennis met het platteland van Vietnam en het ziet er weer heel anders uit dan het noorden. De bergen hebben plaats gemaakt voor het platteland. In Hoi An leer ik een foto die mij de stad door de cameralens wil laten ontdekken. We lopen door de buitenwijken van Hoi An en komen bijzondere mensen tegen en wat me daar op valt is dat mensen zo gelukkig kunnen zijn met in onze westerse ogen weinig. Iedereen heeft tijd voor een praatje ook is het geen probleem om plaatjes te schieten, een hele bijzondere ervaring. In de middag neem neem ik tijd on te genieten van het weer. Ik pak een strandbed en koester de warmte van de zon aan een van de vele strandjes. De dag erna is het al weer tijd om door te vliegen naar Saigon om vervolgens direct door de rijden naar de Mekong Delta. Het bezoek is een van de hoogtepunten van mijn reis door Vietnam. Ik vaar door diverse prachtige lokale dorpjes, uitgestrekte rijstvelden en prachtige drijvende dagmarkten. Nergens in Vietnam kun je zo goed het lokale leven meemaken. Aan het einde van de dag wordt ik door een lokaal bootje opgehaald. Ik moet nog een half uur varen voordat ik bij de plaats ben waar ik ga overnachten. Het is gewoon bij iemand thuis bij de lokale bevolking. Voor welke beleving je ook kiest tijdens je reis door Vietnam; “het land van de rijzende draak” zal je zeker verrassen!

Deze beleving boeken in jouw reis?

Neem gerust contact met me op voor alle mogelijkheden. Ik adviseer je graag en maak een aanbod op maat.

Neem contact op