Verrassingsreis IJsland

Er werd al een tijdje van alles achter mijn rug om bekokstoofd, maar kerst 2014 was het zover en kreeg ik DE verrassing te horen ! We gaan een week naar IJsland in februari 2015, samen met Daniëlle heeft mijn partner alles tot in de puntjes geregeld, dus zo snel kan een droom uitkomen ! De tijd vliegt voorbij en het enige wat ik hoef te doen is genieten van het vooruitzicht. Én dan is het “eindelijk” zover ……….het is op slechts 3 uur vliegen en het is er 1 uur vroeger.

Reykjavik
We beginnen met drie nachten in Reykjavík in het prachtige hotel Radisson Blu. De ligging is perfect en ieder gewenst moment loop je zo naar het centrum, met leuke winkels, volop restaurants, gekleurde woningen en natuurlijk de Hallgrimkirkja.

Vanuit Reykjavik gaan we mee met de alom bekende Golden Circle Tour
( lekker om georganiseerd te doen ), de eerste stop is in Pingvellir National Park, een prachtig natuurgebied tussen de uit elkaar verschuivende continentale platen. De tweede stop is bij de Gullfoss waterval, in deze tijd van het jaar gedeeltelijk bevroren, de derde stop is bij de Geysir, waar de geiser Strokkur zich iedere 8 minuten laat zien. Als bonus bezoeken we nog een kerk en een energiecentrale, een lange indrukwekkende dag.

De volgende dag gaan we op stap in Reykjavík zelf, met natuurlijk een bezoek aan de Hallgrimkirkja, met beneden een groot orgel waar live op gespeeld word en boven een uitzicht over de stad. Verder rondgestruind in een relaxte sfeer en gastvrij centrum.

Selfoss en sneeuwscootertocht
Ondertussen hebben we een huurauto ( Kia Sportage 4wd met 28 km. op de teller )  en gaan vanaf nu zelf op pad. Ooooh ja en met spikes in de banden, slippen doe je niet snel……

We hebben een sneeuwscooter tocht gepland staan en checken of die door gaat en jawel we kunnen naar het ophaalpunt komen. We gaan met een mega Mercedes “tank” de gletsjer op, hebben een gids vol verhalen en humor. Op de gletsjer krijgen we een thermische overall, handschoenen, helm, “overval” muts, skibril en helm op. Daarna korte uitleg over hoe de sneeuwscooter werkt en dan mogen we, in het begin gaat alles goed, maar niet lang daarna belanden we in een sneeuwstorm. We zien bijna niets meer en raken een deel van de groep kwijt, daarna gaan we zij aan zij verder voor de veiligheid. Bij sommige is de angst aanwezig, maar wij vonden het juist een spannend avontuur. Op de terugweg slippen we bijna met de “tank” van de weg af en heeft de gids niet zo veel praatjes meer, achteraf is dit de meest extreme tocht sinds lange tijd, maar wij hebben er een onvergetelijke ervaring bij !

We slapen daarna één nacht in het Grimsborgir in Selfoss, het mooiste hotel van deze vakantie met jacuzzi’s in een verlaten landschap.

Vik
Wij reizen door naar Vik, waar in de omgeving genoeg te doen is, watervallen, de vulkaan , het ruige landschap, de gletsjer Myrdalsjökull, het zwarte strand, etc. We zien sommige dingen meerdere keren, maar dan onder andere omstandigheden, het weer is erg veranderlijk. Zoals ze zelf zeggen “bevalt het weer je niet, wacht maar even tien minuten !” In een week tijd was het van + 7 tot aan gevoelstemperatuur – 20, met sneeuw, regen of zon, hierdoor is het het landschap iedere dag weer anders, wat te denken van witte hagelstenen op het zwarte strand, of dezelfde watervalletjes stromend, bevroren en achterstevoren waaiend over de berg.

We sluiten de vakantie af met een bezoek aan de Blue Lagoon, we worden ontvangen met een heerlijke lunch en kunnen aansluitend uren poedelen in 45 graden water met de sneeuw op ons hoofd.

We hebben een fantastische vakantie gehad met unieke ervaringen om nooit te vergeten en meer dan goed geregeld door Daniëlle, met veel mooie plekjes, handige tips, betere planning, zoals al eerder gezegd mag zij vanaf nu al onze vakanties regelen.!!!!!
Mark en Antoinet uit Zeist

Samen realiseren we jouw droomreis!

En dat kan op verschillende manieren. Van de gehele reis tot losse onderdelen van de reis. Jij bepaalt welke elementen er al dan niet in jouw reis verwerkt worden. Neem contact met me op en jouw droomreis is begonnen!

Begin je droomreis!