Wijn duiken uit de zee

Inspiratie, Zuid Europa

Wil jij ook een wijn uit de zee?

Een groep van 7 wijnproducenten hebben een nieuwe techniek bedacht om de wijn te laten rijpen, namelijk in zee. Met als doel de smaak en de aroma te verbeteren. De flessen liggen van 10 tot 40 meter diep. Ze blijven daar minimaal 6 maanden tot maximaal 2,5 jaar liggen. Om de ontwikkeling van de wijn in de zee te evalueren wordt de wijn elke drie maanden getest. Zo leuk om mensen met zoveel passie te zien in dit project. Er worden ook wijnen van andere landen onderwater bewaard. Het voordeel dat ze in de zee gerijpt worden is dat ze een constante temperatuur hebben. Voor de perfecte veroudering worden de flessen met een speciale was verzegeld. Ze hebben zelfs een eigen label ontwikkeld.

We hebben dit natuurlijk zelf mogen testen! We hebben zelf gedoken en we kregen zowel de wijn die in de zee gerijpt is als de wijn die niet in de zee gerijpt was te proeven. Het was inderdaad een hele andere smaak!

Ik moet eerlijk zeggen dat ik niet alle wijnen er lekkerder op vond geworden. Maar wat een bijzondere ervaring!

Wist je dat het mogelijk is om samen met de vinoloog een duik naar deze wijnen te maken en je eigen wijn op te halen? Wil je hier meer over weten vraag het me gerust.

Deze beleving boeken in jouw reis?

Neem gerust contact met me op voor alle mogelijkheden. Ik adviseer je graag en maak een aanbod op maat.

Neem contact op