Dubai: de stad met de grootste contrasten

Inspiratie, Midden Oosten & Afrika

Zo leuk om foto’s van een klant te krijgen uit Dubai!

Het brengt mij ook weer in gedachten terug naar mijn eigen verblijf in 2018. We hadden een reis door Sri Lanka gemaakt en vlogen terug via Dubai. Best een cultuurshock. Vanuit een minder welvarend land naar de weelde van Dubai.


Het begint al op de luchthaven. Het marmer blinkt en glimt. We verbleven in een luxe hotel, wat een tegenstelling van de authentieke accommodaties in Sri Lanka. Maar ook Dubai kent tegenstellingen. Wanneer ik in de mall loop zie ik vrouwen in lange zwarte gewaden met een hoofddoek om. Tot ik de Prada in loop, daar dragen de vrouwen de laatste mode compleet met de mooiste sieraden en perfecte make-up. Een contrast tussen twee werelden, de traditionele eenvoud en de uitbundige luxe. Een ervaring die nergens zo sterk is als in Dubai.

En het is meer dan Wolkenkrabbers en shoppingmalls dat Dubai te bieden heeft. Het magische strand, skydiven en wat dacht je van de 1001 nacht ervaring in de woestijn?

Deze klant wilde een week in Dubai verblijven. Maar waar verblijf je dan vroeg ze? Het centrum ligt 20 km van het bekende Jumeirah Beach. Ik adviseerde hen de reis op te splitsen; een aantal nachten om de hoek van de Burj Khalifa, zodat je in de avond zo even naar de fontein show loopt en de stad in het donder beleeft en te eindigen aan het strand in een appartement om in de ochtend met je blote voeten een strandwandeling te maken. Het beste van beide.

Wat zou jij het liefste doen in Dubai?

Deze beleving boeken in jouw reis?

Neem gerust contact met me op voor alle mogelijkheden. Ik adviseer je graag en maak een aanbod op maat.

Neem contact op