Rondreis met kinderen door Engeland

In de herfstvakantie ging ik met 4 jongens van 10 jaar en 4 moeders een rondreis door Engeland maken. In de auto op weg naar Calais begon de voorpret. Om in de stemming te komen werden de films Astrix en Oblix, Cars en de Smurfen gekeken. In 1,5 uur ben je al van Calais in Dover. We vaarde de witte krijtrotsen tegemoet. Zo bijzonder om dit vanaf boot te bewonderen, De jongens waande zich gelijk in de film van Astris en Oblix. Wat voelde ze zich stoer.

De eerste twee nachten verbleven in het historische Beaumont Estate te Windsor. Vanuit hier zijn hebben we ook Londen bezocht. De jongens waren zwaar onder de indruk van alle mooie auto’s die daar rond reden en wilde alle dingen uit de films van Cars en de Smurfen zien. De Big Ben. De Tower bridge en de Londen Eye. Met als kers op de slagroom Harrods. Zo leuk om te zien hoe indrukwekkende het was voor de jongens in deze winkel rond te lopen als een stel jonge honden rende ze door de winkel. Theun zei zelfs zo bijzonder Home Alone is hier ook opgenomen, omdat zo’n dag best snel gaat hebben we besloten de wissel van de wacht de volgende dag in Windsor te gaan zien.

Vervolgens zijn we een nacht in een pub in de buurt van Stonehenge geslapen. Een echte Engelse pub waar de jongens in de avond de Voetbalwedstrijd Manchester – Liverpool konden kijken. Een klein dingetje was dat de mannen in de pub daar Liverpool fan waren en onze jongens voor Manchester zijn. Ook gingen ze zich maar even omkleden want om nu de wedstrijd in hun Chelsea shirt te kijken…..

Veel mensen zeggen dat ze een vreemd gevoel krijgen als ze Stonehenge naderen en er rondlopen, er is iets magisch aan de hand zeggen ze dan. Onze jongens vonden het leuk, maar na de indrukken in Londen en Windsor blijven het tocht stenen die je ziet.

We eindigde onze reis in Eastbourne in een hotel met uitzicht op zee. Eastbourne is een charmante badplaats in Sussex. Zee, zand, strand met daarlangs goed onderhouden Victoriaanse huizen en hotels die de boulevard opsieren. ’s Avonds branden er langs de hele kustlijn sprookjesachtige lampjes, die je onmiddellijk het gevoel van een warm welkom geven. Eastbourne heeft schitterende uitzichten over zee, een paar musea, een groot strand en een mooie pier. Deze pier uit 1865 is pas gerenoveerd en vormt nu een van de meest kenmerkende bezienswaardigheden. We hadden geluk het was 18 graden met zon dus de jongens konden heerlijk in zee zwemmen. De jongens vonden dit een perfecte afsluiting van de reis die wat hun betreft natuurlijk veel langer had mogen duren.

Wat een bijzondere reis was dit de jongens praten er nu nog over. Het tasje van Harrods mag nooit weggegooid worden. De shirts van Chelsea worden bijna dagelijks gedragen. Een reis om nooit te vergeten….

Samen realiseren we jouw droomreis!

En dat kan op verschillende manieren. Van de gehele reis tot losse onderdelen van de reis. Jij bepaalt welke elementen er al dan niet in jouw reis verwerkt worden. Neem contact met me op en jouw droomreis is begonnen!

Begin je droomreis!