10 daagse rondreis Oman; het beste van Oman

Dag 1 & 2

Aankomst Muscat

Muscat

Muscat, de betoverende hoofdstad van Oman, staat bekend om haar overvloed aan witte huizen, wat haar de bijnaam “de witte stad” heeft opgeleverd. De stad ondergaat momenteel een fascinerende transformatie, waar hedendaagse vooruitgang naadloos samensmelt met eeuwenoude tradities.
Al sinds de eerste eeuw na Christus speelt Muscat een cruciale rol als handelshaven tussen het oosten en het westen. Gedurende de eeuwen is de stad geregeerd door diverse inheemse stammen en buitenlandse machten, waaronder de Portugezen en de Perzen. Onder het bewind van Sultan Qaboos Bin Said heeft Muscat een indrukwekkende economische groei doorgemaakt, waardoor het nu een levendige en multiculturele samenleving herbergt.
Vandaag nodigt Muscat je uit om op eigen gelegenheid de hoogtepunten van de stad te verkennen. Voor een diepgaander inzicht kunnen we ook een stadstour voor je regelen, zodat je de rijke geschiedenis en de bloeiende hedendaagse cultuur van Muscat kunt ervaren.

Dag 3

Muscat – Quriyat – Wadi Dayqah – Binnah Sinkhole- Wadi Shab – Sur

Muscat – Quriyat – Wadi Dayqah – Binnah Sinkhole- Wadi Shab – Sur

Jouw avontuur door Oman begint vandaag, waarbij een 4WD jeep klaar staat voor de reis. Na een smakelijk ontbijt ontmoet je een van onze lokale medewerkers, die u een korte instructie zal geven over de auto en de route die je gaat volgen.
Je zet koers naar het zuiden langs de kust richting Wadi Shab. Deze route voert u langs adembenemende uitzichten, witte stranden, schilderachtige valleien en pittoreske vissersdorpjes. Neem de tijd om te genieten van diverse stops langs de weg, waarbij uw zwemkleding goed van pas kan komen.

Een aanbevolen eerste stop is Bandar Al Khairan, een ideale plek om te snorkelen met een prachtig uitzicht. Vervolg de weg richting Quriyat, een bekende stad voor paardenhandel. Onderweg kun je kamelen, gazellen en buffels tegenkomen.

Een korte stop bij de Wadi Dayqah Dam is de moeite waard, en bij de Bimmah Sinkhole kun je een verfrissende duik nemen. Maak ook zeker gebruik van de gelegenheid om te zwemmen bij Fins Beach en in de groene rivierbedding van Wadi Shab. Na een bezoek aan deze wadi gaat u verder richting Sur voor de overnachting. Een dag vol ontdekkingen en natuurlijke pracht wacht op jou!

Dag 4

Wadi Bani Khalid – Wahiba Sands

Sur – Wadi Bani Khalid – Wahiba Sands

Je begint de dag in het havenstadje Sur. Na een verkenning van de stad zet je je reis voort richting Wadi Bani Khalid. Deze wadi staat bekend om zijn kristalheldere water en weelderige groene omgeving. Een bijzondere ervaring is de wandeling naar de top, gevolgd door een verfrissende zwemtocht naar beneden, waardoor je op een unieke manier de schoonheid van de wadi kunt ervaren.

Na het genieten van Wadi Bani Khalid vervolg je je reis richting Wahiba Sands, een van de meest betoverende zandwoestijnen ter wereld. Je rijdt naar het woestijndorpje Al Wasil of Bidya, afhankelijk van je gekozen overnachtingsplek, en gaat vervolgens diep de woestijn in voor een onvergetelijke overnachting. Een hoogtepunt van de avond is de mogelijkheid om te genieten van de adembenemende zonsondergang in de uitgestrekte woestijn. Verheug jij je al op dit avontuur?

Dag 5

Wahabi Samnds – Ibra – Nizwa

Wahabi Samnds – Ibra – Nizwa

Vanuit de uitgestrekte en serene woestijn ga je op weg naar Nizwa, de woestijnstad van Oman. Onderweg passeer je Ibra, een charmant dorpje dat bekend staat om de kleurrijke vrouwenmarkt op woensdagen.

Nizwa, gelegen op 165 kilometer van Muscat, is een van de grootste steden van Oman en diende tot de 12e eeuw zelfs als hoofdstad. Vanwege de centrale ligging heeft Nizwa een cruciale rol gespeeld in de geschiedenis van Oman. Hoewel de stad gemoderniseerd is en nu fungeert als centrum voor handel, religie, kunst en onderwijs in de regio, heeft het historische centrum zijn oorspronkelijke charme behouden, waardoor je je letterlijk in de middeleeuwen waant.

Nizwa staat ook bekend als een belangrijke marktstad, met levendige souq- en veemarkten op vrijdagen. Het Fort van Nizwa, een van de oudste forten in het Sultanaat, dateert uit de 17e eeuw en is een fascinerende bezienswaardigheid, vooral laat in de middag wanneer het een sfeervolle omgeving creëert. Een reis vol geschiedenis, cultuur en lokale flair is wat je kunt verwachten in Nizwa!

Dag 6

Nizwa – Jebel Shams/Jebel Akhdar

Nizwa – Jebel Shams/Jebel Akhdar

Vanuit de historische handelsstad Nizwa gaat de reis verder richting het pittoreske dorpje Al Hamra, dat zich aan de voet van het Hadjargebergte bevindt. Al Hamra ademt traditie en biedt tevens toegang tot de fascinerende Al Hoota Cave, een ondergronds wonder dat zeker een bezoek waard is.
Na Al Hamra vervolg je jouw reis door Bahla, waar je het indrukwekkende Bahla Fort bezoekt. Dit fort, gebouwd in de derde eeuw voor Christus, omvat een oase met traditionele souks, sfeervolle steegjes en eeuwenoude moskeeën.
De route leid je vervolgens de bergen in, op weg naar het hoogste punt van Oman op ongeveer 3009 meter boven zeeniveau. Afhankelijk van jouw gekozen accommodatie vervolg je de reis naar Jebel Akhdar of Jebel Shams. Deze etappe staat bekend als een van de meest adembenemende routes van de reis, met overweldigende natuur en verlaten dorpen die de route sieren.

Dag 7

Jebel Shams / Jebel Akhdar

Jebel Shams / Jebel Akhdar

Vandaag staat er een vrije dag voor jou gepland in het adembenemende Hadjargebergte. We hebben de mogelijkheid om een programma voor jou samen te stellen met bijvoorbeeld een prachtige wandeling door het gebied of een andere boeiende activiteit. Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om vandaag heerlijk te ontspannen en te genieten van de rustige omgeving!
Indien je verblijft op Jebel Shams, raden we zeker aan om de Balcony Walk te verkennen. Deze wandeling biedt een spectaculair uitzicht en is een onvergetelijke ervaring te midden van de indrukwekkende natuur van Jebel Shams.

Dag 8

Jebel Sham / Jebel Akhdat – Wadi Bani Awf Route – Muscat

Jebel Sham / Jebel Akhdat – Wadi Bani Awf Route – Muscat

Je vertrekt vandaag, zodat je optimaal kunt genieten van een schitterende route. Vandaag staat namelijk de prachtige offroad bergroute op het programma, waarbij je 4WD flink op de proef wordt gesteld. De beroemde Wadi Bani Awf route is een absoluut hoogtepunt van jouw reis door Oman.

Je start met een afdaling vanaf Jebel Shams of Jebel Akhdar en zet koers naar het afgelegen stadje Misfat Al Abriyyin. Dit unieke stadje staat bekend om zijn lemen huizen en adembenemende uitzichten. Daarna vervolgt u uw reis richting de Snake Canyon, die begint na het pittoreske dorpje Bilad Sayt. De Snake Canyon vormt het meest opwindende deel van de offroad route.
Via de ruige vallei rij je richting Rustaq en keer je terug naar Muscat via het Nakhl Fort. Voordat u in de stad aankomt, heb je nog de gelegenheid om een stop te maken bij de warmwaterbronnen van Athawarah.

Dag 9-10

Muscat en terug naar Amsterdam

Muscat en terug naar Amsterdam

Vandaag geniet je van een vrije dag in Muscat. Er kan desgewenst een snorkel- of duikexcursie voor je georganiseerd worden naar de beroemde Daymaniyat Islands voor de kust van Muscat. Een adembenemende onderwaterwereld wacht op je om ontdekt te worden. Als alternatief kun je ervoor kiezen om lekker door de stad te slenteren en te genieten van de charme en bezienswaardigheden die Muscat te bieden heeft.